Varmt välkommen till Alfva.se

Därför är det viktigt med en hemförsäkring

Att ha en hemförsäkring är viktigt för att alla i hushållet ska vara försäkrade om något skulle hända, speciellt om du har barn. Ett tips är att alltid läsa igenom försäkringsvillkoren. Det är också bra att försöka värdera din egendom för att varken vara underförsäkrad eller överförsäkrad.

Oavsett vilken boendeform du har är det viktigt att ha en hemförsäkring, speciellt om du har barn i hushållet. En hemförsäkring inbegriper mycket mer än bara egendom som exempelvis reseförsäkring, rättsskydd och ersättning vid personskador. Om du vill ha en hemförsäkring som är utformad efter dig och dina behov ska du kolla vad Gofido erbjuder. De erbjuder en väldigt smart lösning, de bygger nämligen hemförsäkringen helt efter dig och vad du är villig att betala för en hemförsäkring. De kommer med rekommendationer men du kan göra välja dina egna val och du sätter själv din självrisk. En högre självrisk ger ett lägre pris. Om olyckan mot förmodan skulle vara framme kan du snabbt göra en skadeanmälan på deras hemsida.

Teckna en hemförsäkring för att inte barnen ska vara oförsäkrade

Father,And,Children,Girls,In,The,Room,With,A,SymbolAtt ha en hemförsäkring är en viktigt bas att ha. En hemförsäkring räcker oftast ett år åt gången och gäller alla i hushållet men det är viktigt att kontrollera att det verkligen stämmer. Om du har barn som bor varannan vecka hos dig är det bra att kolla vad som gäller. Det kan vara på det viset att de behöver vara namngivna i försäkringsbrevet. Varför det är extra viktigt med en hemförsäkring när du har barn är att de är oförsäkrade om du inte har en försäkring. Då måste du stå för all ersättning själv om en skada skulle uppstå. Om du får barn kan det vara en bra idé att meddela ditt försäkringsbolag för att den nya familjemedlemmen också ska vara försäkrad.

Viktigt att tänka på

Den är viktigt att tänka på att om du har ett för lågt försäkringsbelopp är risken att du blir underförsäkrad vilket ger en lägre ersättning om du råkar ut för en skada. Därför ska du försöka räkna ut vad din egendom är värd för att få rätt belopp. Du ska alltid läsa igenom försäkringsvillkoren för varje försäkring och bolag. Det kan skilja sig en hel del mellan olika försäkringsbolag.

Stäng meny