Varmt välkommen till Alfva.se
Därför ska du välja säkerhetsdörr till huset

Därför ska du välja säkerhetsdörr till huset

Du kan aldrig vara helt säker på att inte drabbas av inbrott. Men du kan minska risken. Att installera en säkerhetsdörr är en bra åtgärd om du vill öka säkerheten i ditt nybyggda hus.

Att ha en säkerhetsdörr är ett livsviktigt beslut. Om du håller på att bygga ett nytt hus är det fördelaktigt att välja en säkerhetsdörr på en gång. Om du vill veta mer om säkerhetsdörrar och vilka olika modeller det finns ska du gå in på https://www.prodoor.se/ och läsa mer. En säkerhetsdörr skyddar inte bara mot inbrott utan förhindrar även brand och giftiga brandgaser att läcka in huset.

“För att undvika att ditt hem ska bli tjuvarnas nästa guldgruva finns det en rad åtgärder du kan vidta.” Läs mer om att förebygga inbrott här.

Säkerhetsdörren är ett starkare skydd

Den stora skillnaden mellan en vanlig dörr och en säkerhetsdörr är att den är svårare att bryta upp och står emot brand på ett helt annat sätt. Det är viktigt att du har ett bra lås på säkerhetsdörren för att den ska kunna göra sitt jobb bra. En säkerhetsdörr är ett självklart val för den som vill känna sig säker i sitt eget hem. Den kostar lite mer än en vanlig dörr men det är helt klart värt varenda krona om den stoppar inbrottstjuven från att komma in. För att öka säkerheten ytterligare finns det fler tips och åtgärder som du kan vidta. Exempelvis är det bra att förstärka låsen kring fönster och alltid ge sken av att det är någon hemma, speciellt under hösten som är inbrottstjuvarnas högtid och när du är bortrest under sommaren.

Stäng meny