Varmt välkommen till Alfva.se
Klara graviditeten bättre med badkar!

Klara graviditeten bättre med badkar!

Det bästa sättet att må så bra som möjligt som gravid och som nybliven förälder är genom att unna dig riktigt många sköna bad. Dessutom är det smidigt att ha ett badkar när du ska bada din nyfödda bebis.

Oavsett om du planerar att bli gravid eller om du eller din partner redan är gravida så är det klokt att investera i ett riktigt bra badkar. Det kommer rädda både er parrelation, underlätta för den gravida att klara av både graviditeten och förlossningen samt hjälpa er som nyblivna föräldrar.

Avslappnande bad gynnar gravida

Det kan vara svårt att veta hur du bäst ska ta hand om dig själv som gravid eller nybliven förälder. Ett bra tips är att investera i ett riktigt bra hörnbadkar från Badspecialisten, det ger dig goda förutsättningar för att lyckas ta hand om dig själv på ett bra sätt. Utöver att det varma vattnet har många avslappnande egenskaper så blir din gravida kropp betydligt lättare i vattnet. Med hjälp av ett hörnbadkar kan du dessutom få ordentligt med stöd för kroppen samtidigt som du badar.

Som kvinna förändras din kropp otroligt mycket under både graviditeten och förlossningen, det bästa du kan göra för att undvika att din kropp tar skada är att vara så snäll mot den som möjligt.

Det är dessutom vetenskapligt bevisat att varmt vatten underlättar din förlossning. Generellt gäller det under förlossningens samtliga delar, men under latensfasen är det allra viktigast. Under latensfasen fungerar det varma vattnet som riktigt bra smärtlindring. Om du vill bada badkar under förlossningens senare delar finns det många förlossningsavdelningar som erbjuder den möjligheten också.

Bada bebis i badkar

Ett bra tips för dig som vill bada din bebis på ett säkert sätt är att bada bebisen i en badbalja i ett badkar eller med hjälp av ett inlägg som fästs på badkarskanten. På det sättet får du som förälder fullständig koll på din bebis samtidigt som ni får en mysig stund tillsammans.

Det finns många andra fördelar med att införskaffa ett badkar när du är gravid:

  • Du ökar dina möjligheter att klara latensfasen betydligt mycket bättre.
  • Du kan bada din nyfödda bebis på ett säkrare sätt med hjälp av ett badkar.
  • Du kan reducera stressnivån som nybliven förälder genom att bada badkar.

Det bästa sättet att minska stress på är genom att bada badkar med ljuvliga dofter i.

Stäng meny