Varmt välkommen till Alfva.se
Lär dina barn att borsta tänderna

Lär dina barn att borsta tänderna

Att borsta tänderna är oerhört viktigt. Vi kan se bland många äldre som på grund av okunskap misskött detta under tidigare delar av sitt liv, hur det kan få konsekvenser som verkligen tynger ned vardagen. Men att få sina barn att borsta tänderna kan vara svårt. Här kommer därför några tips till din hjälp.

Något som rekommenderas är att du hjälper dina barn att borsta tänderna så länge som möjligt. Att borsta så att man får riktigt rena vita tänder är inte så lätt och inget som ska läggas i händerna på en fyra eller femåring. Det blir helt enkelt inte ordentligt gjort. För att få dina barn att gå med på att borsta tänderna finns ett antal tips som kan hjälpa. Att till exempel göra det hela till en lek där man räknar hur många tänder man borstat, eller att sjunga en sång under tiden kan hjälpa.

”Barns tänder och speciellt tandkött är känsligare än det vi vuxna har. Därför är det viktigt att man använder en tandborste som är anpassad för barn, vilken ofta har lite mjukare strån.”

Använd rätt material

Barns tänder och speciellt tandkött är känsligare än det vi vuxna har. Därför är det viktigt att man använder en tandborste som är anpassad för barn, vilken ofta har lite mjukare strån. Att använda sig av en mindre så kallad mellanrumsborste är också bra för att kunna komma åt på de små ställen som den stora inte når. En eltandborste kan också vara att rekommendera då den ofta kommer åt mycket bättre än en vanlig tandborste.

Stäng meny