Varmt välkommen till Alfva.se

Lyckas med din bostadsförsäljning

De flesta ska förr eller senare sälja sin bostad för att flytta vidare till något annat. Livet förändras och behoven likaså. Den gamla lägenheten eller villan känns inte längre riktigt rätt. Då är det dags att börja fundera på försäljning och vad du kan göra för att få ett så bra pris som möjligt.

De allra flesta försäljningar görs med hjälp av exempelvis https://www.skandiamaklarna.se/salja som kan branschen. De som varit verksamma i just ditt område under några år har kunnat bygga upp den grund som behövs för att hitta rätt köpare. Men det handlar inte bara om mäklarens arbete utan du kan själv också göra en del för att öka värdet på din bostad. För den som har villa kan det löna sig rejält att snygga till trädgården till exempel.

Mature,Couple,With,Real-estate,Agent,Visiting,New,HousePimpa inomhus

Mäklare brukar ordna med fotografering av din bostad inför försäljning. Bostaden bör naturligtvis vara välstädad, men det kan också vara värt att fundera på en del andra detaljer för att få riktigt bra bilder. Det går att anlita särskilda men mycket kan du också göra själv för att lyfta fram det bästa i din lägenhet.

Budgivning och försäljning

När fotograferingen är klar så läggs annonsen ut med dag och tid för kommande visningar, du kan själv hjälpa till att sprida den på sociala medier så att så många intresserade ser annonsen. Mäklaren tar hand om visningarna, du själv är inte med då. De som är intresserade lämnar bud till mäklaren och det kan bli budgivning med öppna eller dolda bud. Du som säljare väljer alltid vem du vill sälja till oavsett budgivning så nära dialog med mäklaren är viktig.

Stäng meny