Varmt välkommen till Alfva.se

Prepping för hela familjen

Vad behöver du preppa och förbereda för att vara redo ifall krisen eller kriget kommer? Bland annat ha vattendunkar hemma, vevradio samt spritkök att kunna laga mat på. Prepping är inne och viktigt, samt går att göra med hela familjen.

Criseq prepping butik, är en onlinebutik som har allt du behöver inför en eventuell kris. Perfekt att inhandla för att trygga hela familjen om det skulle bli ett längre strömavbrott eller en annan kris. Och som de så snyggt beskriver det i tidningen Cafe:

”…alla måste preppa. Och skulle inte det där kärnvapenkriget eller det där The day after tomorrow-ovädret inträffa, så är det alltid bekvämt att ha lite extra tomatkrosskonserver och stearinljus hemma.”

Om krisen kommer

Och ja, exakt så är det. Det skadar ju aldrig att vara på den säkra sidan när det kommer till förberedelse och prepp. I en annan artikel i SVT går det att läsa om hur det går utmärkt att ha en BOB packad. Det står för bug-out-bag och den väska som innehåller allt det som skulle kunna tillgodose våra mest grundläggande behov vid en kris. Dessa behov är värme, vatten, mat, information och sömn. Så i den väskan ska du packa ner mat som håller länge, vatten, spritkök, värmeljud, vevradio, tändstickor, ficklampa och vattentätt packat ombyte, necessär och även en flaska munskölj att hålla munhygienen med. Sedan skadar det ju heller inte med hårdbröd och mjukost på tub.

I Expressen tipsas det också om att ha vatten som ska räcka för hela familjen i alla fall tre dygn men helst i en hel vecka. Det är en hel del liter att bunkra. 84 liter för att vara exakt, om du har en familj på fyra personer. Detta vatten ska även stå svalt och mörkt, samt gärna bytas ut så att det är färskt. Lägga undan kontanter i små valörer är även det klurigt eftersom nästan ingen använder kontanter längre ­­– men gör det ändå för att vara säker om internet och elen går ner och du inte kan använda ditt kort längre.

Stäng meny