Varmt välkommen till Alfva.se
Smarta tips till barnkalaset!

Smarta tips till barnkalaset!

Stundar det barnkalas? Att förbereda barnets födelsedag är en rolig, men ganska tidskrävande uppgift. Det kan vara väl värt att utgå från några praktiska tips för att säkerställa att kalaset blir en lyckad tillställning.

Ett tema förgyller alltid ett kalas och ger tillställningen det där lilla extra. För lite större barn är ”bio” ett populärt tema som alltid går hem bland barnen. Ett hett tips är att kika in på Bergamunken som erbjuder olika typer av nöjesutrustning på nätet. Bland utbudet finns bland annat en häftig popcornmaskin som blir ett utmärkt inslag på ”biokalaset”. Det finns mängder av snygga popcornbägare i olika varianter på nätet. Popcorn är dessutom ett bra alternativ på snack för barn!

Tydlig information

Är det tänkt att barnen ska äta pannkakor på kalaset bör det också framgå. Att vara tydlig på inbjudningskortet är A och O. På så vis kan ett kalas bättre flyta på som tänkt; det vill säga att barnen kommer ”hungriga” till kalaset.

Är det tänkt att bjudas på något särskilt bör föräldrarna ombedjas att återkomma med eventuella allergier. Det finns många barn som är laktosintoleranta, vilket kan vara ett dilemma på sommarens glasskalas. Med rätt information i planeringsstadiet kan glass införskaffas även till allergiska barn. Idag finns det massor av smaskig laktosfri glass!

Fixa pysslet själv

Det vimlar av häftig dekoration till barnkalaset att shoppa loss på, men det kan faktiskt vara lika kul att pyssla själv. Tipset är att köpa de praktiska dekorationerna så som kalasmuggar, tallrikar och bordsduk. Resten kan du enkelt fixa på hemmaplan; gärna tillsammans med barnet. Med en toarulle kan en häftig konfettirulle pysslas ihop. Det enda som behövs är en ballong, toarulle och konfetti. Ballongen knyts i änden för att sedan klippas upp och träs över rullen. Sedan är det bara att fylla rullen med färgsprakande konfetti. När ballongen dras ut och snärtas till kommer så konfettiinnehållet flyga ut!

Stäng meny