Varmt välkommen till Alfva.se
Mobiler och familjeappar

Mobiler och familjeappar

Kan appar till mobiltelefonen hjälpa till att göra familjelivet enklare? Absolut. Det gäller bara att veta vad du är ute efter. Appar till iOS och Android kan hjälpa din familj med allt från veckoplaneringen till att göra den långa bilresan mer dräglig. I den här artikeln kan du läsa om några av de bästa familjeapparna.

Mobiltelefonen har blivit ett helt oundgängligt verktyg för att hålla koll på och genomföra mängder av vardagssysslor. Det här gäller numera inte enbart möjligheten att hålla kontakten med vänner och familjemedlemmar. Nu går det att ladda ner en massa olika hjälpmedel i form av appar, både för Android och iOS, som kan förenkla många situationer du stöter på i vardagen. Det gäller både för konkreta vardagssysslor och för underhållning vid längre resor och liknande.

Om du behöver reparera mobilen

Skulle det vara så att du tappar mobilen och den går sönder så är det inte längre någon katastrof. I dag finns det gott om serviceställen, till exempel PhoneHero, som kan laga din mobil för en rimlig summa. Om din mobil är välbehållen ska du läsa vidare, här följer några av de bästa apparna som kan hjälpa till samt underhålla hela familjen.

Appar som hjälper din familj med livspusslet

Vi ska återkomma till appar för underhållning, den viktigaste kategorin appar är ändå de som kan hjälpa till med vardagsbestyren. Det här är några av de bästa:

Lifepuzl

Lifepuzl är appen som hjälper din familj att få ihop det så kallade livspusslet med allt vad det innebär. I appen finns en kalender för hela familjen, möjlighet att dela listor över saker som behöver göras, dagböcker för alla familjemedlemmar samt möjlighet att göra allmänna uppdateringar om vad som står på agendan.

Fairshare

Fairshare är liksom Lifepuzl en enkel och kul app som kan hjälpa till att göra vardagslivet enklare. Familjelivet innebär många obligatoriska och återkommande sysslor och ju bättre din familj är på att dela på alla åtaganden desto enklare blir vardagen. I Fairshare kan ni lista vardagssysslor och tilldela dem olika poäng som man får om man utför dem. Få saker fungerar så väl för att få barn, och vuxna, att dra sitt strå till stacken som poäng (gärna med en utlovad belöning för den som vinner).

Waze

Barn ska hämtas och lämnas på dagis, fritids, skolor och andra aktiviteter. Det innebär inte sällan att någon av de vuxna i familjen behöver spendera en del tid med att färdas med bil mellan olika platser. Waze är en smidig och smart app som låter dig och andra bilförare dela information om aktuellt trafikläge. En kanonapp särskilt om din familj bor i någon av storstadsregionerna.

Appar för familjeunderhållning

Familjeunderhållning ska både vara kul och allmänbildande. En favorit finner du nedan.

MIG Familj

MIG Familj – det populära sällskapsspelet med samma namn fast i form av en mobilapp. Perfekt för långa bil- eller tågresor. Frågorna är anpassade i olika kategorier som fungerar för både barn och vuxna. Familjeunderhållning när den är som bäst och dessutom med den adderade bonusen att den är allmänbildande.

Stäng meny