Varmt välkommen till Alfva.se
Dra ner på ditt nikotin med e-cigg

Dra ner på ditt nikotin med e-cigg

En känsla av att det kryper i armarna och benen, du kan inte sluta tänka på den där cigaretten. Att vara röksugen är ett påfrestande tillstånd som många tampas med dagligen. Oavsett om du planerar att sluta röka eller inte, så lider du av röksuget. Att dra ner på nikotinet är ett smart sätt att minska suget – och här kommer tips som kan vara av värde.

Handsvettningar, ett hjärta som klappar hårdare – en del beskriver röksuget som att det påminner om en panikattack. Att sluta röka är för många uteslutet just för att känslan av röksuget är så obehaglig att man helst vill slippa tänka på det. Många har testat och vittnar om att e-cigg kan hjälpa dig att dra ner på nikotinhalten genom att du själv kan reglera hur mycket du vill tillsätta i cigaretten. Det är ett bekvämt och kontrollerat sätt att successivt trappa ner.

E-cigg kan du själv reglera

Hur det nu är och varför du vill trappa ner på nikotinet är något som bara angår dig. Idag är det många som känner sig oroliga över rökförbudet på uteserveringarna som trädde i kraft 1 juli. Hur ska man klara sig när sugen blir som extra starkt på grund av alkoholen? Många krogar tolkar lagen lite olika och några föreslår att man kan ha någon form av rökzon även utomhus, ungefär som när man har rökrum inomhus på krogen, men annars ser det ut som följer:

”Enligt lagen är det förbjudet att röka elektroniska cigaretter där det är olagligt att röka vanliga cigaretter, som till exempel inomhus i lokaler där allmänheten har tillträde. Det är den som äger eller förvaltar lokalen som ansvarar över att lagen följs.” Kristianstadsbladet

Även vattenpipor och e-cigaretter innefattas alltså i förbudet. Därför gäller det verkligen att trappa ner på nikotinet ordentligt i sina cigaretter för att dämpa känslan av röksug som kan komma lite när som helst.

Det många menar är positivt med e-ciggen är att du själv kan välja hur starka du vill att de ska vara, till skillnad från ”vanliga” cigaretter. Genom att själv dosera dina elektroniska cigaretter kan du under en längre period långsamt trappa ner, utan att du själv skulle märka av skillnaden. Tillslut kan du röka helt nikotinfritt, och då blir det mycket enklare att sluta.

Stäng meny