Varmt välkommen till Alfva.se
Slipp skadedjur i barnrummet

Slipp skadedjur i barnrummet

För en lugn och fridfull sommar är det viktigt att skydda barnrummet mot djur. Myror, myggor och flugor tar sig gärna in. Det finns dock många knep att ta till för att få ett djurfritt barnrum.

Under sommaren är det många djur som rör sig ute i naturen. Att kunna slippa myggor är få förunnat. Djuren kommer mer än gärna in i hemmen. Där irriterar de såväl vuxna som barn och om du har riktig otur kan de även föra med sig sjukdomar. Just därför är det viktigt att skydda dig själv och ditt hem mot alla djur. Att irriteras av surrande getingar, små myror eller envetna flugor är det ingen som vill. Det allra viktigaste rummet att skydda i ditt hem är barnrummet. Små barn har extra svårt att undvika flugor när de sover och myror när de leker på golvet.

Skydda dina sovande barn

Det är av högsta vikt att skydda dina barn när de ligger och sover. Att bli biten av myggor under nattetid är inget bra för små barn. Häng därför upp ett myggnät över sängen som skydd. Myggnät är riktigt effektivt och håller såväl myggor och flugor som större flygande insekter borta. De finns i olika storlekar så du kan hitta nät för både spjälsäng som en säng av vanlig storlek. Ett ännu bättre alternativ är att sätta upp nät i fönstren mot mygg och flugor. Du kan använda dubbelhäftande tejp att sätta i fönsterkarmen eller spänna nätet runt en ram. Då skyddar du hela barnrummet mot djuren.

Skydda lekande barn

Barn som leker på golvet bör skyddas mot krypande djur såsom spindlar och myror. Ett giftfritt sätt att skydda mot spindlar är att strö eukalyptus vid golvlister. Detta är nämligen något som spindlar inte gillar. För att bli av med myror i hemmet kan du spruta med vitlöksvatten. Några vitlöksklyftor som har fått dra i vatten är något som myror undviker. Något som är viktigt att tänka på är att inte använda giftiga bekämpningsmedel och kemikalier i barnens rum. Använd istället skydd och naturliga medel som motarbetar de djur som kommit in.

Stäng meny