Varmt välkommen till Alfva.se
Städning och husmorsknep hemma

Städning och husmorsknep hemma

Med husmorsknep går det att få bort det flesta insekter som söker sig in i våra hus i mitten av augusti. Det gör att du slipper använda starka kemikalier och enkelt blir av med skadedjur och ohyra.  

Visst du att du enkelt, snabbt och smidigt kan köpa dammsugarpåsar på nätet? Det gör att du lättare hittar rätt typ för just din dammsugare, då det kan variera en hel del mellan tillverkare. Men vad för andra städtips kan det vara bra att få?

Håll rent hemmet från insekter

Det är i slutet av sommaren och trädgårdens alla insekter invaderar ditt hem, i jakt på värme, mat och sovplats. Det kan vara allt från tvestjärtar, pälsängrar till malfjärilar som vill hitta hem i ja, ditt hem. Men långt ifrån alla är skadedjur och det finns sätt att mota de ovälkomna gästerna i grind.

I en artikel i SVT går det att läsa om hur insektsnät vid öppna fönster och dörrar är ett enkelt men smart knep att slippa få in insekter på. Dessutom kan städning sätta stopp för skadedjur i tid, och för den typen av städning behöver du faktiskt inte gifter och starka kemikalier. Se bara till att hålla rent. Otvättade textilier är mumma för malar och pälsängrar, se till att tvätta och skura garderober om du misstänker att du fått besök.

Tvestjärtar söker sig till fukt

I luftfuktighet trivs tvestjärtar bra, och denna sommar har verkligen varit fuktig. När det börjar bli lite kallt söker de sig gärna in i värmen. Sätt in en luftfuktare om du vill få bort fukt och har du fortfarande problem med tvestjärtar efter det kan du sätta upp en fälla. Det är så enkelt som att fukta och rulla ihop en dagstidning under kvällen, där söker de sig på grund av fukten och sen kan du helt sonika ta upp tidningen nästa dag och slänga den. Klart!

Fler husmorsknep gällande städning är att använda ättika, bikarbonat och diskmedel för att få bort både smuts och fläckar. I allt från tvättmaskinen, kaffekokaren, på golv, väggar, i diskmaskin och mycket mer. Smart och framförallt skonsamt mot miljön. Läs mer om detta både i den här artikeln liksom här.

Stäng meny