Varmt välkommen till Alfva.se
Så blir du kvitt myggen

Så blir du kvitt myggen

Sommar, sommar, sommar! Låter som en härlig nyhet – men inte för oss som bor i myggens näste. Det verkar ha blivit en extra invasion i år. Fuktigt väder och säkert en reaktion från förra årets torka gör att vi kämpar rejält med myggen här hemma. Självklart ska ni läsare få bra och handfasta tips på hur man blir av med dem.

Den som bor i vad som verkar vara ett myggnäste som vi gör rätt i att köpa bra myggfångare. Idag finns det faktiskt elektroniska varianter som är riktigt effektiva, och när du beställer hem en myggfångare är det bra att du ser till att anpassa storleken och kapaciteten efter din tomt. De fångar ofta både mygg och knott och är helt barnsäker – så du behöver inte oroa dig för olyckor.

Många anledningar till att skydda sig mot mygg

Det räcker kanske inte med att de är irriterande och att myggbetten kliar (är du också en av de som får stora myggbett att folk undrar vad det är för bölder du har på kroppen?). De är faktiskt också smittbärare av vissa sjukdomar. Harpest och ockelbosjuka är faktiskt sjukdomar du kan få av våra svenska myggor, även om konsekvenserna inte är lika svåra som vid fästingburna sjukdomar. Även i Finland har man problem med myggen i år, och forskarna har förväntat sig en invasion.

Är du:

  • Gravid
  • Nytränad
  • Lite full?

Då kommer myggen dras till dig som flugor kring… ja, vi ska inte bli fräcka. Men det är faktiskt så att man kan förhindra att myggen hittar till en bara genom att duscha efter springturen och lägga spriten åt sidan. Även om det är faktorer som man kanske inte alltid orkar med på semestern. Läs mer om varför myggen dras till just dig!

Så investera i riktigt bra myggfångare och låt inte dessa hemska kryp förstöra för din utelek i trädgården eller störa dig på natten för den delen. Moderna myggfångare är ljudlösa! Trevlig sommar, med eller utan mygg.

Stäng meny