Varmt välkommen till Alfva.se
Vin att servera gästerna i sommar

Vin att servera gästerna i sommar

Har du lite prestationsångest när det vankas mysig middag? Vad du ska laga är en sak – och desserter kanske du till och med tycker är roligt att experimentera med. Men idag är vi betydligt mer kräsna när det kommer till vin. Det funkar helt enkelt inte längre att ställa fram första bästa vita vin från Systemet. Självklart finns tipsen här till dig!

När du ska bjuda gäster över på middag är frestelsen stor att ställa fram ett friskt, bärigt och gott vitt vin. Men var hittar man dem? Det är ju omöjligt att döma vinet efter förpackningen, eller? Nej, faktiskt inte. Det är just efter förpackningen du ska döma vinet! Vita viner är på ordentlig uppgång i världen, och det sägs faktiskt att en av anledningarna är att vi hellre vill kombinera vinet med vegetariska rätter – och att de ska vara lite mer hälsosamma än röda.

Lär känna distrikt 

Det krävs egentligen inte så mycket för att bli lite av en vinexpert. I alla fall till synes! Det bästa tipset för att lära känna ett distrikt är till exempel att bara beställa hem eller köpa viner från ett visst distrikt och se om du uppskattar vad du får. Utgå från vinimportörernas preferenser och botanisera bland de distrikt som importören själv samarbetar med. Då vet du att du får hem goda viner från ett speciellt område med särskilda anor och traditioner. Det är till exempel mycket populärt med sicilianska viner. Kanske kan du bli en entusiast du också?

Du kan också hålla koll på vad som skrivs i etablerade medier om tips på vad som finns ute just nu. Men ett litet smygtips är faktiskt att istället hitta en vinimportör som specialiserar sig på olika viner eller distrikt, eftersom de ofta har god lokalkännedom och själva har varit runt i de olika delarna och provsmakat vinerna som de sedan beslutat sig för att importera. Det blir helt enkelt ett intressant filter som du får vinerna genom, om du går via experter och riktiga importörer.

Stäng meny