Varmt välkommen till Alfva.se
Så blir din grillfest en succé

Så blir din grillfest en succé

För den som är trött på engångsgrillar och smutsiga klotisar kommer här ett tips som får de flesta att tappa hackan. Har du testat ofyren? En ofyr är en grill men med extra allt. Den är stationär och blir en fantastiskt fin ”detalj” i din trädgård. Och självklart kommer här lite tips på vad du kan grilla för gott på din supergrill!

Det är grillexperterna på Ecta som har lanserat den kanske snyggaste stationära grillen som marknaden sett. Att lyckas på en så läcker grill är inte svårt. Samla hela släkten och alla vänner på ett ordentligt grillparty och se till att ha tillgång till alla de tips och recept som grillmästaren behöver för att lyckas. Och glöm förresten inte att bjuda på något riktigt gott att dricka, kanske egenblandade cocktails eller några fint humlade ölsorter? Till grill passar många drycker, leta runt på nätet vad det finns för olika tips till de maträtter du planerar laga över den glödande kolen.

Grilltips

Trött på att grilla kött? Och kanske har du också tröttnat på alternativen, som börjar staplas i varuhyllorna. Det finns en viss finess i att behärska det där klassiska grönsaksgrillandet. Och nej, inte bara en grillar tomat, vi pratar grillad grönsaker på kockens sätt. I boken ”Eld rök grönt – vegetariska rätter från grillen” får du lära dig allt om vilka dolda finesser så enkla grönsaker som potatis, lök och zucchini kan ha. Imponera dina vegovänner med att behärska något av det svåraste en grillmästare kan få till! Se till att bjuda på riktigt fina såser och röror till dina grillade grönsaker så kommer gästerna svämma över dig med komplimanger över dina nya talanger.

Sen är det ju inte nödvändigtvis så att du måste bjuda på vegetariskt. Men ska du bjuda på kött, då ska du göra det på proffsens sätt. Se till att ladda din kunskapsbank och läs allt du kan komma över om hur du får till ett riktigt god grillad köttbit. Annars kan du lika gärna gå över till vegetariskt, eller hur?

Och vet du förresten vad det bästa är? En stationär grill som en ofyr passar bra att grilla på året runt.

Stäng meny