Varmt välkommen till Alfva.se
Vi har mycket att tacka poolen för

Vi har mycket att tacka poolen för

Hemmamiljö, trygga föräldrahänder och spontana dopp och plask lite då och då. En swimmingpool är ett perfekt sätt att få barnen hemma att börja simma tidigt. Simkunnigheten sägs minska generellt i landet, men med en pool därhemma kan ni träna tillsammans och göra lär till lek och lek till lär.

fötter i poolEn egen swimming pool i trädgården är lite av en dröm för många. Och har man en trädgård och känner för ett nytt projekt därhemma, varför inte då installera detta? Att ha en badplats nära till hands är något som uppskattats i alla tider bland alla människor, och dessutom har det faktiskt nyttoeffekt. Barnen lär sig simma tidigt och vattnet integreras i vardagen.

Se alltid till att ha uppsikt över barnen när de är i poolen. Fram till de är i säker ålder kan du bli mer avslappnad, men en viktig sak att undervisa sina barn i är just att inte ta några risker vid vattnet.

Poolen är lek och hälsa

En pool är så mycket mer än en lyxig finess i din trädgård. Och även om barnet är tonåring kommer barnets simkunnighet att öka i och med poolen. Det är ju faktiskt så att simning är en färdighet man kan träna sig till, och även om man behärskar de basala simtagen är det ju också så att man blir bättre på att simma genom att göra det mycket. För oss är det självklart att barnet ska vara en bra, säker och van simmare!

Simkunnigheten i landet minskar faktiskt. Det kan man läsa om både i Expressen och Ekuriren. Man har också undersökt svenskarnas attityd kring vattensäkerhet som ibland kan tyckas vara lite bristande. Genom att göra vattnet nära tillhands och träna säkerheten och vanan i vattnet kan vi faktiskt minska olyckorna.

Stäng meny